Hej alla där hemma,

Solen skiner allt som oftast, dagarna blir allt längre och nu är det bara en vecka kvar till påsklov och lediga dagar.

Vi har fortsatt många lärare och elever som är sjuka. Vi jobbar alla på efter bästa förmåga och får mycket gjort i skolan ändå. Vi i personalen är imponerade! Hemma kan man om man har tillgång till dator, läsplatta eller telefon gå in på vårt gemensamma classroom Hemuppgifter (har ni inte lagt till denna är kurskoden vovnw5s) och se vad som finns utlagt i olika ämnen. Vi försöker skicka hem mattebok och källkritikshäfte, så att eleven kan jobba vidare hemma. Behöver man komma och hämta material på skolan hör av er till ämnesläraren i god tid så vi hinner plocka ihop det och bestämma dag/tid när det kan ske.

Skolverket har nu tagit beslut om att alla resterande nationella prov som skulle gjorts i vår ställs in. Det blir alltså inga nationella prov i engelska kommande vecka som vi planerat för.

Tyvärr blir det heller inget teaterbesök, Lizzie,  då teatern håller stängt fram till 200531.

För er kännedom:

Inom kort kommer Erlandsson behöva utföra bergsprängning för den nya parkeringen som anläggs vid Råsslavägen i höjd med pelletspannan.

Detta kommer att innebära en del bullrigt arbete vid borrning och beroende på sprängningsteknik även en del höga smällar.

Arbete planeras att utföras vardagar 07-16 under vecka 14-16.

Svenska: Vi har jobbat vidare med källkritik och skriver faktatexter om vilda djur. Vi ska börja med faktatext om en författare efter påsklovet.

Matte: Denna vecka har vi  repeterat och nu har vi haft kunskapskoll på kapitel 2 och börjar med kapitel 3 Geometri. De som varit sjuka får göra kunskapskoll då de är tillbaka. Efter rättning, kan en del elever behöva repetera vissa moment.

NO: Vi fortsätter med uppdragen och vi kommer att samla in böckerna  för 6a och 6b för att utvärdera arbetet.

Engelska: Vi har skrivit engelska texter om djur och friends from abroad.

SO: Eleverna har börjat jobba med repetition och reflektionsfrågor kring det vi jobbat med om Frihetstiden. Eleverna kommer nu att få börja träna inför provet de kommer att få göra vecka 16 efter påsklovet. De kommer att få hem träningsmaterial och det kommer även finnas digitalt i elevernas classroom-> historiarummet. Mer information om exakt provdatum återkommer vi med. De elever som varit/är sjuka/hemma och har tillgång till classroom kan gå in i classroom och följa vad vi gör. Det finns filmer, anteckningar, träningsmaterial för att hänga med. Det går även bra att hämta material i skolan med god framförhållning så vi hinner förbereda material.

Spanska: (Magnus) läxa verben ser (vara) och hablar (att prata) Finns även i classroom.

(Martínez) läxa verben aprender (att lära sig) och vivir (att bo).

Musik: Vi arbetar just nu med sång/rap-projekt. Eleverna tränar i grupper. Det finns även en reflektionsuppgift upplagd på Classroom under Klassuppgifter → Sång/rap-projekt → Reflektionsuppgift. Eleverna skriver sina tankar om sitt arbete med låtarna.

Tyska: Vi har börjat arbeta med kapitel 6 och pratat ganska mycket om Tysklands historia. Ingen läxa till onsdag.

Vi önskar er en fin helg!

/Lag 6