Coronaviruset har inte gått någon förbi och vi har även sett sviter hos oss, då det varit strikta direktiv från myndigheterna att man vid minsta symtom ska stanna hemma. Detta har inneburit att många elever och pedagoger på skolan varit hemma under veckan, mer information om detta finns nedan på denna sida. Vi har fått slå ihop klasser och ändra ämnen när det behövts, för att ha personal. Eleverna har jobbat på bra och det har varit god stämning.

För de som är hemma finns classroom som är döpt till “hemuppgifter”. Koden är vovnw5s. Syftet med det är att eleverna som är hemma kan få tillgång till alla ämnens uppgifter, som de ska jobba med, allt på en och samma plats. Vi lärare lägger in uppgifter.

Svenska: Vi har fortsatt med källkritiken och det har blivit mycket prat om corona. Idag har klasserna diskuterat källkritik i smågrupper utifrån olika frågeställningar.

Engelska: Vi har jobbat med hörförståelse genom att kolla på film eller lyssna på  ljudfiler.

SO: Jobbet med Frihetstiden fortsätter.

Matematik: Vi jobbar på med kapitel 2 och spåren. Jobb med Nomp och Bingel.

Spanska: Denna vecka har vi jobbat med nationalitet. Vi har börjat jobba med verbböjning av grundläggande verb. Eleverna har fått som läxa till vecka 13 verb SER (att vara) och HABLAR (att prata) (sex olika former i varje verb). Vi ska fortsätta med detta och två andra verb under vecka 13.

Franska: Vi kollade på en film och tränade på uttal.

Musik: De håller att jobba med sång/rap projekt. De väljer egna låtar och jobbar i grupp.

Sköt om er, Lag 6