Hej hemmen!

Nu har ännu en vecka gått och nu har eleverna studiedagar måndag och tisdag. Tänk på att hinna med läxor och elever som har saker att ta igen behöver ta ett eget ansvar och jobba med detta under studiedagarna. Det kan vara matte uppgifter i boken, uppställningar i de fyra räknesätten, Bingel, läsning, glosor, multiplikationstabellerna och engelska uppgifter inför nationella prov.

Covid-19:

Det kommer upp många tankar bland våra elever om coronaviruset och vi pratar varje dag om detta. Vi kan koppla detta till vårt arbetsområde om källkritik. Vem säger vad, varför och när sades det?

Mer info om Coronaviruset  hittar ni här: https://www.norrkoping.se/information-om-coronaviruset.html

Lägesrapport- Kränkningar:

Förra veckan skickade vi information från Trygghetsteamet  angående kränkningar. Tyvärr har kränkningarna fortsatt, även med  rasistiska inslag. Vi ber er återigen ha en diskussion med era barn om detta. Vi ser väldigt allvarligt på det hela och fortsätter med arbetet i skolan.

Utvecklingssamtalstider:

Det finns nya tider att boka in sig på för utvecklingssamtal hos Carina Jönsson.

Våra ämnen:

Engelska: Vi tränar intensivt inför NP. Denna vecka har vi jobbat med läsförståelse, hörförståelse och skriftliga delen. Jag kommer att skicka hem lite  material som eleverna kan jobba med under studiedagarna.

Tyska: Vi avslutar arbetet med kapitel 6. Ingen läxa denna vecka.

Franska: Just nu tränar vi på siffror och månader.

Spanska: Läxa till onsdag (v. 12), nationalitetsord, lösblad (finns även i classroom).

Matematiken: 6a och 6b: Vi har nu gjort diagnos och fortsätter att arbeta med spåren.

6C och 6D ska börja med kort division och jobbar på mot diagnos.

LÄXA: Alla multiplikationstabellerna med test.

Svenska: Vi fortsätter med vårt häfte om källkritik och skriver en kort text om ett vilt djur.

På gång:

v 12 måndag – tisdag studiedagar

v 13 kunskapskoll kapitel 2 matematik, torsdag 6C och fredag 6A, 6B och 6D.

v 14 nationella prov i engelska tisdag och torsdag

v 15 påsklov

v 16 måndag Annandag Påsk

v 19 nationella prov i matematik tisdag och torsdag