Hej hem!

Viktig info:

Vi vill börja detta veckobrev med att bifoga ett informationsbrev från Trygghetsteamet till er vårdnadshavare.

Information om teatern:

Nu står det klart vilka elever som är intresserade av att följa med på teatern. Vi är väldigt glada över uppslutningen. Teaterföreställningen sker fredagen 24/4 för samtliga elever. De elever som vill åka buss med Malin kan mejla henne på malin.brolin@norrkoping.se .

Information:

Jennifer är sjuk v.11 vi kommer att erbjuda nya utvecklingssamtalstider mer information kommer i nästa veckobrev.

Våra ämnen:

Matematik: Vi jobbar vidare med kapitel två, Räkning. Efter avrundning och överslagsberäkning fortsätter vi med ekvationer och kort division. Måndag 9/3 gör alla sexor diagnosen Förstå och använda tal. LÄXA: papper med avrundning, överslagsberäkning och ekvationer – repetition av det vi håller på med. Vissa elever har omläxa på matematiska begrepp och uppställningar.

Svenska: Vi fortsätter med övningar i och diskussioner om källkritik. Krokeks bibliotek är stängt för att de ska få nya möbler och öppnar igen i början på april. Barn som får påminnelse på böcker får ingen förseningsavgift.

Engelska: Har gått igenom; (1) ‘Writing’ strategier och (2) gjort skriftligt diagnos. Nästa vecka jobbar vi med läsförståelse och hörförståelse.

Franska: Eleverna har jobbat med länder och språk.

Spanska: Vi har rundat av ämnet djur och gjort ett läxförhör. Eleverna har börjat jobba med Europeiska länder och språk. Eleverna har 12 länder att lära sig som läxa till onsdag, v11.

Tyska: Repetitionsläxa i grammatik (verbformer)

No: I 6a och 6b kommer vi parallellt med byggandet kring temat rörelse och konstruktion att  göra en forskningsuppgift kring en uppfinning som har gjorts under historiens gång.

På gång:

v 11 måndag Förstå och använda tal

v 12 måndag – tisdag studiedagar

v 13 kunskapskoll kapitel 2 matematik, torsdag 6C och fredag 6A, 6B och 6D.

v 14 nationella prov i engelska tisdag och torsdag

v 15 påsklov