Hej i snöyran,

Gratis musikalföreställning:

I veckan har vi pratat om en frivillig utflykt till Östgötateatern för att se musikalen Lizzie. Skolan har 80 platser att erbjuda och föreställningarna sker vid tre olika tillfällen på kvällstid. Malin kommer finnas på plats och möter upp de elever som vill komma. Den som vill komma måste lämna ett bindande svar om deltagande nu på måndag 2 mars!  Malin kommer åka buss in och vill ni att ert barn åker med henne som trygghet så går det bra. I annat fall möter hon upp eleverna i foajén. 

Då föreställningen sker på fritiden kommer det inte bli kompensationsledig någon annan tid. 

Tiderna som eleverna blivit erbjudna från Östgötateatern är:

Fredagen 24/4
Torsdagen 7/5 
Fredagen 8/5

Samtliga föreställningar är kl 19.00-21.00

Det finns en dokumentär på Sverigesradio som heter ”Lizzie Borden – Oskyldigt offer eller kallblodig mördare” som ni kan lyssna på för mer information.

https://www.ostgotateatern.se/pa-scen/245

Begränsat antal platser och enbart för elever och en pedagog.


Jennifer är sjukskriven till på onsdag. Hennes utvecklingssamtal inställda. Vi kommer att komma ut med nya tider så småningom.

Våra ämnen:

Matte: Vi efterarbetar kunskapskollen i matte. Vissa elever behöver komplettera. Start med kapitel 2 Räkning. LÄXA: Matteord och uppställningar.

Svenska: Källkritik, övningar och filmer.

Engelska: Vi jobbar med hörförståelse.  Eleverna har fått  glosor hemskickade.  De ska välja 15 ord utifrån ordlistan. Glostest v 10. 

Franska: Vi har jobbat med uttal och läsförståelse. Eleverna har fått glosor. 

Spanska Magnus: Vi jobbar med djur.  Läxa till 4/3 glosor (papper och classroom).

Tyska: Läxa verbformer. Läxa hemskickad.

No: Vi fortsätter med att få fordonen i rörelse med och utan motstånd. Det är intressant att se hur deras arbeten och förståelse fortskrider. 

Övrigt:

Prata gärna med era barn hemma då snöbollskastning är otroligt kul och lockande, men tyvärr inte ok på skolans område varken under eller efter skoldagens slut.

PÅ GÅNG:

Studiedagar 16-17/3

Mattediagnos som vi gör en gång/termin: Förstå och använda tal

Nationella prov i engelska v 14