Igår, torsdag, fick vi en ny kollega till lag 6,som heter Karin Kivelä. Hon har arbetat som lärare på skolan under många år och är behörig i matte och No.

Nationella proven i svenska hålls på måndag 3/2 och onsdag 5/2 nästa vecka.

Det är VIKTIGT att barnen äter frukost dessa dagar för att orka koncentrera sig. Skolan kommer att bjuda på frukt båda dagarna. Om någon elev vill så får man ta med sig en extra smörgås eller frukt dessa dagar, men detta äts inte under själva proven.  Vattenflaska, saft, festis eller bubbelvatten är okej att ha under provtiden men läsk och energidryck är inte tillåtet. På måndagen kommer eftermiddagens idrottslektioner att hållas, men ingen idrott på onsdag. På onsdagseftermiddagen den sista dagen vi utför nationella proven kommer vi att se film tillsammans. Det gör att språken är inställda.

Friluftsdagen tisdagen 11/2:

Vi kommer att åka buss från skolan till Himmelstalund där vi åker skridskor en heldag. De som inte kan åka skridskor, har möjlighet att gå på en skön promenad tillsammans med lärare runt Himmelstalund. Klass 6B kommer att börja dagen lite tidigare, start kl. 07.45, men dessa elever får sluta dagen 15 min tidigare. För de barn som åker skolbuss erbjuds det att vara i klass 6B´s klassrum tills ordinarie skoltid är slut.

Man får ta med en liten fika, men läsk och energidryck stannar hemma. Vi tar med mat från skolan, så ta med en tom matlåda denna dag samt bestick. Även om det är milt väder kan det vara bra att klä sig varmare och ta av sig jackan om det blir för varmt och även ha med sig ett sittunderlag eller tidning att sitta på. Vi kommer att kunna vara både inne i stallet och utomhus under vissa tider den här dagen.

Ska man gå av vid någon annan busshållplats eller stanna kvar i stan måste en ledighetsansökan lämnas in.

Busstider dit:

08:06 (6B+ några i 6A)

08.18 ( 6A + Några i 6C)

08:56 (6C + 6D)

Busstider hem:

13.13-14.19 (6B + några i 6A)

13.33-14.46 (6A + några i 6C)

14.13- 15.16 (6c +6D)

Nationella prov svenska: 3/2 och 5/2

Friluftsdag Himmelstalund 11/2 Mer info kommer.

Sportlov vecka 8

Svenska: Vi har jobbat med olika typer av texter, hur man skriver en dialog, gestaltning, miljöbeskrivning och instruerande text. Vi har även tittat på film studi.se om interpunktion och övat på språkriktighet. 6C och 6D ska till biblioteket tisdag 4/2.

SO: Vi jobbar med kungar och drottningar som regerade under Frihetstiden där eleverna skriver en kortare faktatext om någon regent. Vi har gått igenom vad det finns för typer av källor från den här tiden, kläder, brev, dagböcker, byggnader o.s.v. Vi har även tittat på olika utbildningsfilmer och svts barnkanalen om världens hemskaste sjukdomar-smittkoppor, som härjade i Europa på den här tiden. Vi kommer även titta på Historieätarna- Frihetstiden.

Nästa vecka ska vi prata om de första partierna. Varje vecka ser vi på Lilla Aktuellt för att hänga med vad som sker i världen.

Engelska: Vi jobba med läsförståelse diagnos material.

Franska: Eleverna fick ta hem glosor- vi ska ha glostest (skriva glosorna på Franska) nästa onsdag som vanligt.

Musik: Prov i Instrumentgrupper kommer ske vecka 7. Eleverna får träna på lektionerna.

Eleverna erbjuds även material att ta hem. Instruktioner, övningar och material finns även på Classroom → Musik → Klassuppgifter → Instrumentgrupper.

Matematik: Vi arbetar på med Tal och Algebra i nya matteboken, enligt en planering och det är multiplikationstest på tabellerna 0-10. LÄXA: tabellerna 8 och 9.

NO: Vi arbetar med rörelse och konstruktion och eleverna arbetar mycket bra och kämpar på med bl a hur ett tidtagarur fungerar samt att följa instruktioner vilket är en bra träning inför kommande uppgifter.