Solen skiner och vinterkyla och snö lyser med sin frånvaro. Vi har haft en riktigt fin start på vårterminen och mellanstadiets sista termin. Vi har så kloka, finurliga, roliga och trevliga elever i årskurs 6! Det rullar snabbt på mot sportlovet och innan dess ska vi hinna med massor av jobb, glada skratt, våra första skriftliga nationella prov och en friluftsdag.

På måndagar kl 08.00-08.40 är eleverna i årskurs 4-6 välkomna till studiestuga/läxhjälp i 4Cs klassrum.

Vi vill att ni påminner era barn om att de måste ha cykelhjälm på sig, när de cyklar. Vi önskar att vi alla är rädda om oss själva, det kan ju trots allt vara livsavgörande.

Vi kommer snart att erbjuda tider för vårterminens utvecklingssamtal, som eleverna förbereder i skolan. Vi pedagoger har samtalen under vår arbetstid. Var snälla att snabbt boka en av de tider vi erbjuder.

Nationella prov i svenska 3/2 och 5/2

Friluftsdag 11/2

Februarilov vecka 8

LÄXOR:
SO: De elever i klass 6A och 6B som inte är klara med sin Europabok har i läxa att jobba hemma med denna och lämna in senast på torsdag 30/1 till Jennifer.
Matte: 6A, 6B och 6C till torsdagar, 6D till fredagar. Papper delas ut torsdag/fredag. Multiplikationstabellerna 6 och 7. Öva själv med hjälp av pappret och be någon förhöra dig muntligt. Gå gärna in på elevspel eller multiplikationstabellen och öva.
Engelska: Glosor i engelska. Välj 15 ord att kunna stava. Gör alla om du vill. Papper utdelat.
Franska: Glosor till onsdagar.
Spanska: Magnus grupp, glosor och förhör onsdagar. Davids grupp arbetar med en/ett i bestämd och obestämd form och de som vill får öva hemma.
Tyska: Glosor och förhör varje onsdag.

På måndag 08.00-08.40 finns Malin på läxläsningen i 4c:s klassrum och vill slå närvaro rekord. Kom och visa att vi är flitigast på skolan i åk 6. För det är vi väl?

Matte: Vi inväntar att vår nya mattebok 6B ska anlända rykande färsk från förlaget. Vi övar nationella prov och jobbar med kombinatorik och sannolikhet. Från och med nu kommer vi att ha läxor där vi repeterar matte: multiplikationstabeller, enhetsomvandling, algoritmer i de fyra räknesätten (uppställningar) och matteord med mera.
Svenska: Vi övar oss i att skriva olika texttyper. Eleverna har fått beskriva sitt klassrum eller sitt rum hemma – beskrivande text/miljöbeskrivning. Vi har övat på gestaltande text – att beskriva med verb istället för adjektiv. Man målar upp en bild för läsaren. Hon blev glad./ Hon kände att det pirrade till i magen och hon kände ett skratt bubbla upp inom henne. Vi har tittat på olika filmklipp från studi.se. Nu fortsätter vi med att repetera personbeskrivning, dialog och instruktion.
SO: Vi jobbar med Historia och Frihetstiden. Prov kommer att göras i detta område. Provdatum kommer.
Engelska: Vi har gjort diagnosprov. Eleverna har fått glosor. Nästa vecka ska de kunna stava och skriva glosorna på engelska. Vi ska fortsätta med mer diagnosmaterial.
Franska: Vi har gjort glostest. Varje onsdag får eleverna nya glosor och göra glostest.
NO/tk: Konstruktionsritningar, skisser, modeller och olika former av transportmedel är det vi sysslar med nu. Vi bygger med knex och konstruerar ritningar utifrån modeller. Snart blir det dags för oss att göra vetenskapliga experiment med våra konstruktionen hur de kan drivas och hur man kan få modellen att röra sig på olika sätt utan elektricitet. Eleverna jobbar på flitigt och verkar uppskatta området som är väldigt praktiskt och experimenterande.
Idrott: I 6A och 6B gör vi olika lekar fram till februarilovet.

Vi vill önska er alla en riktigt trevlig helg!