Nästa vecka är det Lucia och det firar vi på skolan genom att gå till idrottssalen på fredag och ser femmornas luciatåg. Tyvärr är inga familjer i årskurs 6 bjudna till detta. Det är enbart för elever på skolan och det sker under skoltid.

Höstterminen börjar snart lida mot sitt slut så här kommer lite information om julavslutningen:

Julavslutningen för eleverna är den 19/12. Tyvärr är kyrkan full av elever så inga anhöriga är välkomna. Vi samlas i vanlig ordning i våra klassrum

kl 08.00, sedan går vi tillsammans med åk 4 och 5 till Krokeks kyrka, där vi sjunger tillsammans. Därefter går vi tillbaka till skolan och avslutar skoldagen i våra klassrum 10.00. I klassrummen kommer betygen att delas ut, men de får öppnas först hemma. Skolskjutsen går denna dag kl 10.15. Det gäller inte bussen mot Stavsjö, som avgår i vanlig tid. Eleverna har möjlighet att vara på fritidsgården efter kl 10.15. Där finns lunch att köpa, för 20 kr. Om ni planerar att ditt barn ska vara på fritidsgården efter skolan den 19/12 behöver ditt barn lämna in en anmälan om det, den finns att hämta på fritidsgården.

Julavslutning torsdag 19/12

Studiedag tisdag 7/1-2020 (måndag röd dag)

Skolstart onsdag 8/1 2020 kl 08.00

Svenska: Vi jobbar med läsförståelse och börjar träna på att skriva berättande text. 6A och 6B har varit i biblioteket och har böcker över jullovet. Så vi hoppas det blir en del läsning på lovet. Vi vill tipsa om att ladda ner appen “Biblo”, där kan era barn logga in med bibliotekskortet och med sin pinkod och låna böcker och ljudböcker på webben, även omlån går att göra i denna app om man inte hinner ta sig till biblioteket. 6D ska gå till biblioteket onsdag 11/12 och 6C torsdag 12/12. Om elever får påminnelse hem att böcker är försenade är det ingen fara. Barn får aldrig förseningsavgift, bara avgift om en bok försvinner.

So: Vi jobbar med Europaboken.

Matte: Vi jobbar på med geometrikapitlet och repeterar efter kunskapskollen på kapitel 1-2. En del elever har också fått hem kompletterande material att jobba med för att få en ny chans att visa att de kan. Ny koll i 6C för berörda elever, måndag och tisdag 9-10/12. Vi påminner om att det är värdefullt om eleverna jobbar med Nomp/Bingel även hemma för att befästa alla moment vi jobbar med i skolan och hinna träna mer.

Engelska: Eleverna har börjat med ‘On Safari’- fokus är på läsförståelse. De fick glosor.

Franska: Eleverna träna på artighetsfraser- de ska ha prov på det nästa vecka.

Spanska Magnusgruppen: Glosor