Hej!

Den här veckan har nationella prov i engelska varit. Vecka 49-50 får de elever som har missat sitt provtillfälle av någon anledning möjlighet att göra det.

Det sker en hel del konflikter i alla klasser. Vi önskar att man talar med sitt barn hemma om hur det är i skolan och om det sker något som kan vara bra för oss pedagoger att veta om. Det skrivs en hel del på sociala medier och händer saker på fritiden som tyvärr tas med till skolan.

Vi har även samtalat i samtliga klasser om matsalssituationen. Det slängs mat på varandra, spills ut mat på bord och golv som inte plockas upp och är allmänt grisigt! Vi har pratat i klasserna om hur man beter sig och pratat om vart städstationen finns i matsalen. Självklart är det långt ifrån alla som bidrar till detta stök, men det är många och alla blir i slutänden drabbade. Så var snälla och hjälp oss genom att ta ett snack där hemma.

Vi påminner om att det är okej att ta med ljuslykta till skolan från och med nu om man vill.

Även rena glasburkar till pysseldagen vecka 51.

v. 49 -50 Nationella prov uppsamlingsheat

v.51 Julavslutning torsdag 19/12

Svenska: Vi tränar på att läsa mellan raderna i grupp och enskilt. Vi har små läsförståelsekollar fram till jul. Vi tipsar om radioteatern där ditt barn kan gå in och lyssna på olika sagor och berättelser enkelt på sin mobil eller padda om man har tillgång till det. Det är bara att googla sig fram på radioteatern. Jättebra tillfälle att lyssna till sig kunskap om man inte tycker om att läsa bok.

So: Europa fortsätter.

No/tk: Nästa vecka går vi över till fysik och området kraft. Vi förbereder oss för vårterminen då vi ska få materiallåda från NTA med Knex som är ett byggmaterial i små delar.

Ma: Kunskapskollen är genomförd för kap 1 och 2. Nu skall vi jobba vidare med kapitel tre geometri och försöka komplettera de delar som inte ännu var befästa i tidigare kapitel. Prata gärna lite om geometriska figurer, omkrets, area och skala där hemma.

Textilslöjd: Korsstygnsbroderi

Vi tränar julsånger regelbundet för avslutningen.

Protokollet från föräldrarådet finns på hemsidan.

Engelska: NP

Franska- Eleverna fick glosor.

Tyska: Glosor

Spanska: Martinez grupp har glosor om man vill.

Vi vill önska er alla en trevlig helg!